Een bezoek aan de Caprinehoeve (geitenmelkerij)

Een bezoek aan de Caprinehoeve (geitenmelkerij)
Vrijdag 17 september 2021


Een geitenmelkerij: wat stel je je daar bij voor? Om dit te weten, moet je natuurlijk eens op bezoek. Dus trokken we met heel wat nieuwsgierige mensen op vrijdag 17 september richting Gits.


Het eerste wat me opviel was de rust op de boerderij.

Waar waren al die geiten nu?

Voor de rondleiding begon, moesten we allemaal blauwe plastieken schoentjes aan.

Voor de ene ging dat aantrekken daarvan al wat makkelijker dan bij de andere. Er was zelfs een bezoeker die ze als muts op zijn hoofd zette.


We trokken naar de verschillende stallen waar de geiten ondergebracht werden.

Het viel op hoe netjes het daar allemaal was. Dit is ook nodig want geiten zijn hele fragiele beestjes: heel kieskeurig wat hun eten betreft en ze kunnen ook niet goed tegen het gure weer. Daar worden ze heel snel ziek van en dat is de bedoeling niet.


De boer vertelde heel wat leuke weetjes: dat de geiten geboren worden tussen december en april, dat ze onmiddellijk weggenomen worden van de mamageit, dat een geit tot 10 jaar melk kan geven nadat ze gelammerd heeft...


Heel wat van de aanwezigen konden het niet laten om toch eens een geitje aan te raken, samen op de foto te gaan. Deze dieren brachten heel wat knuffelgehalte naar boven.

Na de rondleiding mochten we nog genieten van 2 lekkere boterhammen met hesp en kaas en heel wat groentjes en niet één maar 2 consumpties.


Het was reeds donker toen we terugkeerden naar huis. Een grote dankjewel aan beide organisatoren!