Bierdegustatie

Bierdegustatie
vrijdag 18 september 2020


Nieuwe datum voor de bierdegustatie, en deze keer kon het gelukkig wel doorgaan. De groep was niet zeer groot, maar zoals vaak hadden de afwezigen ongelijk.


Na de aankomst van de verloren zoon die vergeten was dat er degustatie was en al op zijn eentje duvels aan het degusteren was, konden de intussen half uitgedroogde wel tijdig aanwezigen hun lippen bevochtigen aan het eerste proevertje. Was het door het wachten dat de frisse St.-Bernardus white meteen een schot in de roos was en door velen gesmaakt werd ?


Met de deskundige achtergrondinformatie die er steeds bij gegeven werd door de bierorde van de Vauban én met hun vlotte bediening vloeiden we vervolgens naadloos over van ons verrassend witbiertje over een saison de Dottignies naar een Ename dubbel en een kriek van Liefmans.


Na de pauze begonnen we meteen met een Liefmans Goudenband, waarna de heavy one van de avond kwam, een Oude Geuze Beersel. Ondanks de toiletgeur proefden velen er toch even van, doch dit biertje lijkt voorbehouden voor de specifieke geuze-liefhebbers aan de gezichten in de zaal te zien. Een degustatie zou geen degustatie zijn als iedereen elk biertje even lekker vindt uiteraard. De Bierorde van de Vauban had vermoedelijk doelbewust als 7e een gekende en altijd gesmaakte Westmalle tripel geserveerd om de geuze door te spoelen. Deze werd dan ook bij velen extra gesmaakt na de (be)proeving van de geuze.


De degustatie werd afgesloten met een smaakvolle quadruppel grand cru Malheur, en sommigen sloten de gezellige avond af met nog een Malheur, en nog een Malheur, en …om na te kaarten over de geproefde bieren. Ze hadden gewaarschuwd moeten zijn door de naam, doch een gewaarschuwd man drinkt voor 2 … Voor een om privacyredenen niet nader genoemde voorzitter van het Vogelzang-wijkkermiscomité P.D. uit de Fazantenlaan was het daardoor ook de dag nadien nogal malheur zou werd uit betrouwbare bron vernomen…


Dank aan de Orde van de Vauban voor de deskundige leiding en de goede en gevarieerde keuze van de bieren, en dank aan de Pib voor de coronaveilige organisatie !

PIB OLV IEPER VZW / Dikkebusseweg 202, 8900 Ieper / pibolvieper@hotmail.be / 0472 47 57 75


Deze website gebruikt cookies. Bij verdergaan op deze website, accepteert u ons gebruik van cookies.

Accepteren