Verslag: 23e Dropping
14 oktober 2022


Inderdaad, dit was de 32ste officiële dropping die eigenlijk de 34ste moest zijn. Maar de oorzaak daarvan kent iedereen.


Volgens het cryptisch omschreven coördinaat in de nieuwe tempelier, wisten de meesten onder ons dat de start terug aan het voetbalpleintje in de Posthoornstraat lag. Sommigen moesten toch tegen riante omkoopbedragen de organisatoren naar deze locatie vragen. Rond 18:50u zaten we allemaal op de bus en konden we vertrekken naar de dropplaats. Deze lag niet zo ver.

Namelijk in onze burenstad Poperinge. Tijdens de rit daar naar toe kregen we een uitleg over de wijze hoe de dropping op een juiste manier tot zijn einde kon gebracht worden. De paniek begon al toe te slaan omdat er velen er niets van begrepen. Op de dropplaats zelf kregen we voor het vertrek nog eens een volledige persoonlijke uitleg van hoe de vork in de steel zat en hoe men juist de berekeningen moest maken om de exacte coördinaten te vinden. We kregen ook nog een dicht geplakte envelop met de melding dat er ingesloten een briefje stak met de eindbestemming opgeschreven. Als op het einde van de dropping deze niet geopend was, dan verdiende de groep een extra consummatie gesponsord door de PIB kas. Iedereen vertrok goed en wel naar het eerste coördinatiepunt die vermeld stond op het meegekregen opdrachtformulier.


Vanaf dit eerste punt moest je nummers en getallen zoeken op palen, borden, elektriciteitskasten ….om zo door berekeningen het volgende coördinatiepunt te vinden. Op het formulier stond ook een gsm nummer waarnaar men een gevonden woord moest berichten om zo het volgende punt te bemachtigen. Halverwege werden we nog even verwend met één of meerdere tassen lekkere soep die opgediend werd door Carine en Melanie.


Na een stevige 15 km en rond de klok van 22:45u bereikte de eerste groep de eindplaats die dit jaar gelegen was in Roesbrugge en die toepasselijk de naam Rust Roest genaamd was . De groepen vielen daarna als duiven op het til en bij aankomst kregen we allemaal een bonnetje voor een consumptie bij de maaltijd die zeer goed verzorgd was door de uitbaters en ons een steak naar keuze met frietjes en een gamel met groentjes aanboden. Niemand had tijdens de tocht de gekregen envelop geopend en mochten die nu toch eens inkijken. En inderdaad, er stond wel degelijk op een briefje “Eindbestemming” geschreven .


De aangeboden consumptie van de PIB kas werd in dank aanvaard. Op de terugweg rond de klok van 02:00u werd nog eens gevraagd of de dropping volgend jaar terug in oktober of liever in maart zou doorgaan en de opgestoken handjes opteerden voor de laatste vrijdag van het winteruur. Dus 24 maart 2023 zou er terug een dropping zijn als de organisatoren het zien zitten.Iemand die er bij was.