Muurklimmen

Verslag muurklimmen


Aangenaam verrast door de toch wel gezellige sfeer en goede vibe in de blueberryhill konden we de betere klimmers al aan het werk zien. Ze bungelden heel relax aan hun touw en leken weinig moeite te hebben met die schuine en steile wanden.
We werden tot opluchting van velen eerst naar de kleinere groepsruimte geleid.


Onder het motto safety first kregen we eerst een deskundige uitleg en oefensessie van onze begeleider. Jezelf in dat harnas hijsen bleek moeilijker dan een dubbele achtknoop. Na wat proberen en zwoegen met die touwen was het tijd voor het echte klimwerk. Het woord ‘blok’ evolueerde al snel van ‘ja, dit is al hoog genoeg’ en ‘breng je me wel veilig naar beneden’ tot ‘yes, ik ben helemaal boven’. De vingers omklemden de touwen steeds minder krampachtig. Zelfs onze begeleider was onder de indruk van hoeveel van ons de wand tot helemaal boven bedwongen. Sommige pib’ers ontpopten zich tot echte spiderman en spiderwoman voor wie geen enkele muur te hoog of te moeilijk was. Andere bleken natuurtalent in coaching om iemand te helpen zijn grenzen te verleggen.


Algauw werd de groepszaal te klein en stonden we in de grote impressionante zaal. En voor wie de hoogtevrees en de zwaartekracht toch iets te sterk waren om aan de top af te kloppen was er nog steeds het groepsgebeuren en de sfeer en de gezelligheid, waarvoor een 10.


Blueberryhill was een top-ervaring!


Een tevreden deelneemster.PIB OLV IEPER VZW / Dikkebusseweg 202, 8900 Ieper / pibolvieper@hotmail.be / 0472 47 57 75


Deze website gebruikt cookies. Bij verdergaan op deze website, accepteert u ons gebruik van cookies.

Accepteren