Voordracht Geert Naessens

De SCHAT -  Op zoek naar 'Flits'


Na het ietwat aangrijpende verhaal van de verdwijning van de merkwaardige mini-tennisbal ‘Flits’ gelezen te hebben en – deels uit medelijden met hem en deels uit het ervaren van de kick om hem te vinden – besloot ik toch maar de uitdaging aan te gaan om die kwajongen met zijn opvallende armpjes en beentjes te helpen zoeken.
Bovendien konden er nog 3 (speciale) bierbonnetjes verdiend worden bij het vinden van onze ondeugende vriend. Alhoewel we die drankbonnetjes momenteel toch niet kunnen gebruiken, helpt het misschien om uit te kijken naar betere tijden, wanneer er wel weer PIB-activiteiten kunnen georganiseerd worden.


Tijdens mijn zoektocht kwamen er steeds verschillende vragen in mij op, zoals :

 • Wat is er met Flits gebeurd?
 • Waar zou hij zitten?
 • Stelt hij het goed?
 • ...


Gelukkig stuurde Flits toch enkele aanwijzingen door van zijn verblijfplaats.

 • Als er bij de eerste berichtjes gemeld werd, dat hij het verkeer langs 2 zijden van Vlamertinge hoort komen, dacht ik meteen aan een denkbeeldige grote driehoek gevormd door de Poperingseweg met de Noorderring;
 • Met grote broer en zus wist ik niet onmiddellijk raad;
 • Toen Flits evenwel dacht op een kasteel (’t Seminariehof) te gaan wonen, maar dat hij daarvan afzag omdat het – alhoewel mooi onderhouden – daar te doods was (‘Railway Château Cemetry’), had ik dan toch al het vermoeden dat de schlemiel zich ophield in de buurt van de Adriaansensweg.


Na het verschijnen van de nieuwe tips, ben ik dus opnieuw in die buurt gaan speuren.

 • Bij de melding, dat je er eigenlijk niets te zoeken hebt, het er levensgevaarlijk is, je geen vuurtjes mag maken noch een gsm gebruiken, gingen mijn gedachten uit naar de aldaar aanwezige elektriciteitscabine en jawel hoor :
  Een bord van ‘Fluvius’ op één deur van de cabine vermeldt, in grote letters : LEVENSGEVAAR.
  Op een andere deur ernaast, eveneens op een bord van ‘Fluvius’ zijn er logo’s aangebracht, waardoor het duidelijk is dat aldaar geen vuurtjes mogen gemaakt worden en het verboden is om een gsm te gebruiken. Bovendien vermelden beide deuren hetzelfde telefoonnummer van ‘Fluvius’ (078 35 35 00).
  Eén en ander maakte dan ook duidelijk wat er bedoeld werd met ‘broer en zus’ (uit eerste en tweede reeks tips).
  Ondertussen was ik wel overtuigd dat ik op het goede spoor zat, maar daarmee had ik ‘Flits’ nog niet gevonden.
 • Na een rondgang rond de elektriciteitscabine trok een stopcontact, verstopt achteraan die elektriciteitscabine, plotseling mijn aandacht en was de link naar het toepasselijk coronagrapje (oproep van een elektricien : stop-contacten!) snel gemaakt. Daarmee was meteen het mysterie van het achterhuisje (bij de eerste reeks tips) ook opgelost.


Bij het openen van de stopcontactdoos, zag ik ‘Flits’ – mooi beschut tegen regen en wind – zitten en hij lachte me toe, tevreden als hij was om eindelijk gevonden te worden.
Een nagenietende speurder,
V.B.PIB OLV IEPER VZW / Dikkebusseweg 202, 8900 Ieper / pibolvieper@hotmail.be / 0472 47 57 75


Deze website gebruikt cookies. Bij verdergaan op deze website, accepteert u ons gebruik van cookies.

Accepteren